0

Politika poslovanja

GDPR

Splošni pogoji podjetja SREŠKA d.o.o. (Framska ulica 4, Maribor, matična št.: 8138125000, davčna št.:55657320) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov (od tu naprej GDPR), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Po novi evropski uredbi (GDPRhttp://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX:52012DC0596) lahko vsak uporabnik, ki se registrira na spletni strani pinapina.com poda zahtevo za ogled podatkov, ki jih hranimo o uporabniku. Prav tako kot zahteva zakon lahko uporabnik zahteva izbris svojih osebnih podatkov. S strinjanjem s pogoji poslovanja, se strinjate, da bo podjetje SREŠKA d.o.o., hranilo vaše osebne podatke v elektronski podatkovni zbirki.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (ponudb, računov ali preklic naročila) in ostalo potrebno komunikacijo za uspešno opravljen nakup in dostavo. Uporabnik bo v sklopu naročila prejel omejeno število elektronskih sporočil, ki bodo vsebovala informacije v katerem stanju se nahaja proces nakupa.

Vaš osebni podatki ne bodo uporabljeni za masovno sporočanje novosti, akcij in ne bodo avtomatsko obdelani, analizirani ali predani nepooblaščenemu nepovezanemu subjektu.

Vaš ime, priimek, naslov in telefonska številka bodo posredovani kurirju zaradi potreb dostave in lažjega usklajevanja časa dostave.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Spletna stran kenova.si uporablja piškotek samo v primeru, da se uporabnik registrira in se prijavi. To je tako imenovani sejni piškotek, ki je veljaven v času aktivne seje. Pinapina.si uporablja piškotek izključno samo za potrebe seje prijavljenega uporabnika.

Varstvo osebnih podatkov

Z registracijo v spletni prodajalni PINA, uporabnik dovoljuje, da družba Sreška d.o.o., kot upravljavec zbirke osebnih podatkov posredovane osebne podatke lahko uporabit in obdelova v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov ter z namenom, ki je določen v nadaljevanju.

Upravljavec (Sreška d.o.o.) obdeluje osebne podatke uporabnika, ki jih je le-ta vnesel v registrski obrazec (fizična oseba: ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, telefon ali GSM, elektronski naslov, geslo); pravna oseba: ime, priimek, telefon ali GSM, elektronski naslov – v kolikor iz njega izvirajo osebni podatki, geslo, ponovitev gesla).

Prav tako pa se zbirajo tudi naslednji podatki: podatki o nakupih in obračunanih ugodnostih: datum nakupa, vrsta nakupa, vsebina nakupa, vrednost nakupa, način plačila.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (izvajanje transakcije, izstavitev računa, dostava izdelka, vse v zvezi z naročilom) in ostalo z naročilom povezano in potrebno komunikacijo.

Uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način (npr. preko elektronske pošte) zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke, za namen neposrednega trženja. Upravljavec bo v 15  dneh ustrezno preprečil uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno ali na drug dogovorjen način (npr. prek elektronske pošte) obvestil uporabnika, ki je to zahteval.

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbirali oziroma obdelovali.

Uporabnik s sprejetjem teh splošnih pogojev poslovanja tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj, v skladu z določbami vsakokratno veljavnega zakona, ki ureja varstvo osebnih podatkov.

V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z varstvom osebnih podatkov, lahko uporabnik slednja posreduje na naslov podjetja Sreška d.o.o. , Framska ulica 4, Maribor.

Dostava in pošiljanje

Spletna prodajalna pinapina.si ima dva načina prevzema;

Dostava preko dostavne službe DPD Slovenija

Paket vam pošljemo preko dostavne službe DPD Slovenije, ki ga na vaš naslov dostavi ponavadi naslednji dan, najkasneje pa v treh dneh po odpošiljanju paketa.V kolikor na izbranem naslovu v trenutku dostave niste dosegljivi, vam kurir pusti obvestilo, s katerim paket dvignete na dogovorjeni prevzemni točki. Poštnina je brezplačna pri nakupu nad 90€ z DDV. V kolikor je znesek manjši, Vam poštnino zaračunamo 3,50€ z DDV.

Osebni prevzem v Mariboru

Naročen izdelek lahko prevzamete osebno v Mariboru. O času in mestu prevzema, se telefonsko vnaprej dogovorimo. Po prejemu plačila za vaše naročilo, vas pokličemo in se dogovorimo za osebni prevzem.

Dobava

Spletna prodajalna pinapina.si se bo vedno potrudila, da kupcu v najkrajšem možnem času dobavi naročen izdelek. Trudimo se, da vam naročene izdelke odpošljemo isti ali naslednji delovni dan od prejema plačila, oziroma najkasneje v 3 delovnih dneh od prejema plačila.

Splošni pogoji, nakup in vračila

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine PINA (lastnik Sreška d.o.o., Framska ulica 4, Maribor.

Spletna prodajalna pinapina.com skrbi za odlično ponudbo, ugodne cene ter visoko kakovost izdelkov in storitev.

Splošni pogoji spletne prodajalne pinapina.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno prodajalno PINA upravlja podjetje SREŠKA d.o.o., matična št. 8138125000, davčna št. 55657320

Dostopnost informacij

V spletni prodajalni PINA se zavezujemo, da bodo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovljene informacije:

podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),

kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

bistvene lastnosti artiklov,

dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),

cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,

način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,

časovno veljavnost ponudbe,

rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Nakup izdelkov

Izbran izdelek dodajte v košarico, nato pa le sledite preprostemu nakupu, ki ne zahteva niti registracije, saj vam omogočamo nakup izdelkov kot gost.

Varnost nakup

Uporabnik je sam odgovoren za dostop do svojega uporabniškega računa in bo tudi sam poskrbel za varovanje uporabniških podatkov in gesel. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov in odgovarja za škodo, nastalo zaradi netočnih oziroma neresničnih podatkov.

Registrirani uporabniki in gosti

Vsak registriran uporabnik ob registraciji določi svoje uporabniško ime in geslo. Geslo je skrito in je znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan čuvati svoje geslo in vnesti verodostojne podatke, tako da bo v njegovem imenu nastopal le on ali pooblaščena oseba.

Splošni pogoji

Kupec je lahko pravna ali fizična oseba. Ob tem se upoštevajo podatki, ki jih je kupec oddal ob naročilu ali že ob registraciji. Fizična oseba je kupec, ki kupljeno blago in njegove storitve uporablja za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. Kupec z registracijo ali samim nakupom kot gost potrjuje, da sprejema vse objavljene splošne pogoje, ki so v trenutku nakupa objavljene na naših straneh, ki spadajo pod domeno pinapina.com. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Naročen izdelek lahko prevzamete osebno v Mariboru. O času in mestu prevzema, se telefonsko vnaprej dogovorimo. Po prejemu plačila za vaše naročilo, vas pokličemo in se dogovorimo za osebni prevzem.

KOMERCIALNI POGOJI

Vse objavljene cene, se lahko brez predhodnega obvestila spremenijo. Za nakup veljajo cene, ki so objavljene v trenutku oddaje naročila. Akcije in druge ponudbe veljajo do odprodaje zalog oziroma do navedenega roka, če ta obstaja.

Način plačila

Kartično plačilo (VISA, MASTER CARD)

Predračun

Gotovina ob osebnem prevzemu

 
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Sreška d.o.o., Framska ulica 4, Maribor